Πώς να εφαρμόσετε τη Λογοθεραπεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Για τα παιδιά που έχουν προβλήματα με την άρθρωση, είναι σημαντικό να εξασκούνται όσο το δυνατόν περισσότερη ομιλία και γλώσσα. Αυτό συχνά σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να σχεδιάσουν κάποιες δραστηριότητες όσο το παιδί τους είναι εκτός σχολείου για το καλοκαίρι για να αποτρέψουν τυχόν οπισθοδρόμηση ή καθυστέρηση στην πρόοδό τους. Το υπέροχο με τη λογοθεραπεία είναι ότι μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε, από την αυλή μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. Μερικές από τις καλύτερες τεχνικές ανάπτυξης δεξιοτήτων μπορούν να μετατραπούν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα απολαύσει το παιδί να κάνει. Τα παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα παιχνιδιών που πρέπει να παίζουν με παιδιά για να ενισχύσουν τις ικανότητές τους.

Παίξτε στην άμμο

Τίποτα δεν απεικονίζει καλύτερα το καλοκαίρι από την άμμο, είτε είναι στην παραλία είτε σε μια αμμουδιά στην πίσω αυλή. Ενώ τα παιδιά παίζουν με τα κλειδαρασ αθηνα κεντρο παιχνίδια τους με την άμμο, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να το μετατρέψετε σε μια δραστηριότητα που θα βοηθήσει με τις γλωσσικές τους δεξιότητες. Θάψτε μερικά μικρά παιχνίδια στην άμμο για να τα βρουν τα παιδιά. Καθώς τα βγάζουν από την άμμο, ζητήστε τους να πουν τη λέξη για το αντικείμενο πριν το τοποθετήσουν στους κάδους τους με άμμο. Εάν αυτό το παιχνίδι γίνεται στην παραλία, φροντίστε να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα σε μια μικρή περιοχή και μην θάβετε τα αντικείμενα πολύ βαθιά, διαφορετικά μπορεί να γίνει απογοητευτικό για τα παιδιά.

Παιχνίδια Road Trip

Εάν η οικογένεια κάνει ένα καλοκαιρινό οδικό ταξίδι, σκεφτείτε μερικά διαφορετικά γλωσσικά παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν στο δρόμο. Παιχνίδια που χρησιμοποιούν ήχους λέξεων και γραμμάτων, όπως το “παιχνίδι πινακίδας άδειας” ή το “παιχνίδι ABC”, μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικά όσο και εκπαιδευτικά. Ζητήστε από το παιδί να ονομάσει αντικείμενα που βλέπει και που κάνουν τον ήχο “k”, για παράδειγμα. Συμπεριλάβετε ολόκληρη την οικογένεια σε αυτό το παιχνίδι, καθώς μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστικό και προκλητικό.

Πεζοδρόμιο κιμωλία

Το καλοκαίρι είναι μια ιδανική εποχή για παιχνίδι έξω και πολλά παιδιά απολαμβάνουν να ζωγραφίζουν στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο με κιμωλία. Σκεφτείτε διαφορετικά παιχνίδια που μπορεί να παίξει η οικογένεια μαζί, όπως το hopscotch με γράμματα αντί για αριθμούς. Μια άλλη ιδέα είναι να βάλετε τα παιδιά να ξαπλώνουν στο δρόμο (όταν είναι δροσερό, φυσικά) και να σκιαγραφούν το ένα το άλλο περίγραμμα. Στη συνέχεια, ζητήστε από τα παιδιά να ονομάσουν είδη ένδυσης ή αξεσουάρ καθώς τα ζωγραφίζουν και να τα χρωματίσουν. Οι επιλογές κιμωλίας είναι απεριόριστες.

Διαβάζω βιβλία

Λίγα πράγματα είναι καλύτερα για ένα παιδί από το διάβασμα. Είναι ακόμη πιο σημαντικό για ένα παιδί που χρειάζεται λογοθεραπεία να διαβάζει μαζί με έναν γονέα, προκειμένου να εργαστεί πάνω στις δεξιότητές του. Κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού, μαζέψτε το παιδί με ένα αγαπημένο βιβλίο με εικόνες και βάλτε το να σας πει μια ιστορία χρησιμοποιώντας αυτά που βλέπει στο βιβλίο. Ζητήστε από το παιδί να διατυπώσει τις λέξεις που χρησιμοποιεί.

Η λογοθεραπεία είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων σε πολλά παιδιά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην το χάσετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αφιερώστε λίγο χρόνο πριν απολυθεί το σχολείο για να βρείτε μερικές ιδέες για να βελτιώσετε τις δεξιότητες άρθρωσης του παιδιού.