Πώς να χρηματοδοτήσετε τις ανακαινίσεις του σπιτιού σας – Είτε θα εμπλακείτε σε αποταμιεύσεις είτε θα εξασφαλίσετε ένα δάνειο μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας

Οι λόγοι για την ανάληψη ανακαίνισης σπιτιού είναι ποικίλοι. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να εκσυγχρονίσουν ή να ανανεώσουν την εμφάνιση των σπιτιών τους για τη δική τους άνεση και απόλαυση. Ορισμένοι, δικαίως, θεωρούν το σπίτι τους ως επένδυση και θέλουν να αυξήσουν την αξία μεταπώλησης του σπιτιού τους εάν αποφασίσουν να πουλήσουν. Στη σημερινή εποχή που είναι ευαισθητοποιημένη για το περιβάλλον, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αναλαμβάνουν τώρα ανακαινίσεις σπιτιών για να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση ενός σπιτιού. Η επένδυσή τους σε ανακαινίσεις σπιτιών μετατρέπεται σε μικρότερο «αποτύπωμα άνθρακα» και μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση ενέργειας στην κατανάλωση και το κόστος.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, οι ιδιοκτήτες σπιτιού που σχεδιάζουν ανακαίνιση σπιτιού θα πρέπει να εξετάσουν τόσο το κόστος όσο και τις επιλογές χρηματοδότησής τους πριν ξεκινήσουν το έργο τους.

Επιλογές χρηματοδότησης ανακαινίσεων σπιτιών

Όπως με κάθε επένδυση, η επιλογή ανακαινιση σπιτιου χρηματοδότησης που θα επιλέξετε εξαρτάται από το μέγεθος του έργου και την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση. Οι επιλογές χρηματοδότησης μπορεί να κυμαίνονται από την τσέπη σας ή την αποταμίευση και την πληρωμή μετρητών για μικρότερα έργα όπως το βάψιμο και την ταπετσαρία, έως την αξιοποίηση ενός πιστωτικού ορίου, τη σύναψη πιστωτικής γραμμής ή ακόμη και την αναχρηματοδότηση ενός στεγαστικού δανείου για μεγαλύτερες ανακαινίσεις που μπορεί να κυμαίνονται από μπάνιο. επισκευές για την προσθήκη προσθηκών σε υπάρχοντα σπίτια.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές επιλογές για τη χρηματοδότηση ανακαινίσεων σπιτιού, τόσο μεγάλες όσο και μικρές:

Χρηματοδότηση Μικρών Ανακαινίσεων Κατοικιών

Αυτοχρηματοδότηση – Αυτή η επιλογή είναι λογική για μικρότερα έργα. Είναι επίσης μια εφικτή επιλογή για όσους το κάνουν μόνοι τους σε ένα πρόγραμμα πληρωμής (ή πληρωμής-όσο-κατασκευής).

Πιστωτικές κάρτες – Η χρέωση μεγάλων εξόδων σε μια πιστωτική κάρτα είναι μια επιλογή, αλλά όχι απαραίτητα καλή. Με τα υψηλότερα επιτόκια τους, οι πιστωτικές κάρτες έχουν περιορισμένη αξία σε έργα ανακαίνισης σπιτιού και μπορεί να είναι επιζήμιες για την οικονομική σας υγεία εάν υπάρξουν απροσδόκητες υπερβάσεις κόστους. (Μια φτιάξτε μόνοι σας την εγκατάσταση μιας μπανιέρας στο μπάνιο σας μπορεί να κοστίσει ακριβή, εάν οι δεξιότητές σας στα υδραυλικά δεν είναι τόσο εξελιγμένες όσο θα θέλατε να είναι και παρατηρήσετε νερό να στάζει στην οροφή του σαλονιού σας!)

Δάνεια και πιστωτικές γραμμές – Αυτές είναι δημοφιλείς επιλογές που προσφέρουν επιτόκια σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που χρεώνονται για πιστωτικές κάρτες, αλλά συχνά υψηλότερα από εκείνα των δανείων μετοχικού κεφαλαίου για κατοικία. Ένα μειονέκτημα των προσωπικών δανείων είναι ότι μόλις εξοφληθούν πρέπει να υποβάλετε ξανά αίτηση για να λάβετε περισσότερη χρηματοδότηση. Οι πιστωτικές γραμμές είναι σε εξέλιξη, μέχρι το πιστωτικό όριο, επομένως δεν χρειάζεται να υποβάλετε ξανά αίτηση εάν χρειάζεστε περισσότερα κεφάλαια. (Ένα πιστωτικό όριο με χώρο πάνω και πέρα ​​από το κόστος ή την ανακαίνιση θα σας φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που μια εργασία υδραυλικών δεν πάει καλά – δείτε παραπάνω.)

Χρηματοδότηση μεγάλων ανακαινίσεων σπιτιών

Στεγαστικά δάνεια μετοχικού κεφαλαίου – Αυτά τα δάνεια σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε τα ίδια κεφάλαια στο σπίτι σας. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση μεγάλων ανακαινίσεων επειδή προσφέρουν το απαραίτητο κεφάλαιο με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από τις πιστωτικές κάρτες ή άλλα είδη δανείων. Συνήθως ένα στεγαστικό δάνειο, το οποίο μπορεί να δομηθεί ως πιστωτικό όριο με εξασφάλιση έναντι των υφιστάμενων ιδίων κεφαλαίων του σπιτιού σας, περιορίζεται στο 80% της αξίας του σπιτιού σας, αλλά ένας μεσίτης στεγαστικών δανείων μπορεί συχνά να εργαστεί για να εξασφαλίσει δάνεια έως και 95% του την αξία του σπιτιού σας. Με τα δάνεια στεγαστικών ιδίων κεφαλαίων, μπορεί να υπάρχουν κάποια κόστη εγκατάστασης, αλλά όπως και οι πιστωτικές γραμμές, υπάρχει περιθώριο για υπερβάσεις κόστους και απροσδόκητα έξοδα.

Αναχρηματοδότηση στεγαστικών δανείων – Εάν σχεδιάζετε μεγάλες ανακαινίσεις, όπως να προσθέσετε μια προσθήκη ή μια οικογενειακή σουίτα, μπορεί να πληρώσει για την αναχρηματοδότηση της υποθήκης σας. Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να κατανείμετε τις πληρωμές σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να απολαύσετε επιτόκια στεγαστικών δανείων που είναι συνήθως πολύ χαμηλότερα από εκείνα των πιστωτικών καρτών, των πιστωτικών γραμμών ή των προσωπικών δανείων. Όπως και με τα δάνεια μετοχικού κεφαλαίου, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες αρχικές προμήθειες για αναχρηματοδότηση.